Informatik

Informatik/IT – fag med udgangspunkt i virkeligheden!

Informatik betyder ”læren om informationsbehandling”, og netop information er i flere år blevet udråbt til at være ”den nye olie”.

I informatik tager vi udgangspunkt i cases fra virkeligheden, når vi arbejder med, hvordan man skaber IT-systemer fra bunden, designer brugergrænseflader, laver apps og websites, undersøger sociale medier og meget mere.

I informatik arbejder vi meget hands-on, med projekter og cases i mindre grupper, men der indgår også en del teori og begreber, som skal anvendes. Vi bruger virkelige cases så meget som muligt og arbejder også med innovation, produktudvikling og karrierelæring. Det er en fordel, hvis du har lyst til at arbejde kreativt og udvikle koncepter til nye løsninger.

Informatik er for dig der:

  • Vil skabe egne websites, apps, spil og meget mere
  • Vil arbejde både kreativt og teknisk med faget
  • Synes IT er spændende

IT-A

På Viby gymnasium har vi, siden introduktionen af informatik på C- og B-niveau, haft meget stor interesse omkring faget. Derfor har vi, som det eneste STX gymnasium i Danmark, fået lov at udbyde ”Informatik på A-niveau”, selv om faget dog kaldes IT-A af tekniske årsager (læs mere under studieretningen ”Det digitale samfund”).