Globalisering

Talentudvikling med global vinkel

Globalisering indgår som et vigtigt aspekt i undervisningen i de enkelte fag. Det kan bl.a. være gennem emner og forløb inden for politik, økonomi, teknologi og kultur. Målet er at give eleverne den viden og de kompetencer, som tilsammen betyder, at de efter endt uddannelse selvbevidst og med overblik kan træde ud i og påvirke den verden, de er en del af.

Hvert år tager skolen initiativ til en række arrangementer, hvor vinklen er det internationale. En del af disse er tilbagevendende begivenheder, andre enkeltstående.

Internationalt udsyn er en bærende søjle i vores daglige arbejde på Viby Gymnasium. Det kommer naturligvis også til udtryk i vores talentudvikling og skolen har derfor indgået en række talentudviklingsprogrammer med andre skoler verden rundt. Skolen har udviklet et helt særligt talentprogram for skolens største talenter inden for sprog, hvor der er indbygget et gensidigt udvekslingsbesøg.

Talentudvikling Spanien

Viby Gymnasium har en talentudvekslingsaftale med gymnasiet Auga da Laxe i byen Gondomar, som ligger lidt udenfor Vigo i Galicien i det nordvestlige Spanien. 

Hvert år vil 15 af Viby Gymnasiums 2g elever med spansk på A-niveau aflægge et udvekslingsbesøg på Auga da Laxe, ligesom vi vil modtage 15 elever fra den spanske skole. Du kan finde en nærmere beskrivelse af programmet, se partnerskabsaftalen mellem vores to skoler samt downloade ansøgningsskema om deltagelse på talentudvekslingen her:

Partnerskabsaftale

Udvekslingsprogrammet

Ansøgningsskema

Talentudvikling Tyskland

På Viby Gymnasium har vi en talentudvekslingsaftale med A.P. Møller Skolen i Slesvig, Tyskland. Hvert år vil 15 af Viby Gymnasiums 2g elever med tysk på B- eller A-niveau aflægge et udvekslingsbesøg på A.P. Møller Skolen, ligesom vi vil modtage 15 elever fra den tyske skole.

Du kan finde en nærmere beskrivelse af programmet, se partnerskabsaftalen mellem vores to skoler samt downloade ansøgningsskema om deltagelse på talentudvekslingen her:

Partnerskabsaftale

Udvekslingsprogrammet

Ansøgningsskema