Musik

For mange spiller musik en stor rolle. Det gør den også for Viby Gymnasium, hvor vi udbyder to kunstneriske studieretninger med musik på A-niveau. I musikfaget arbejdes der blandt andet med at lytte, diskutere, analysere, arrangere og ikke mindst med selv at spille musik.

Du kan have musik på Viby Gymnasium på 3 forskellige niveauer:


C: Er et 1-årigt forløb. Her bliver du introduceret til musikkens grundlæggende “byggesten”; såsom rytme, melodi, form og sound. Vi ser også på musikken i en historisk, kulturel sammenhæng og lytter til musik fra mange forskellige perioder og i mange forskellige genrer. Derudover har vi sammenspil, sang, stomp, percussion og et musikprojekt som forberedelse til eksamen.

A: Er et 3-årigt forløb. Ligesom de andre niveauer er det en kombination af teori og praksis. På Musik A får du en grundig indføring i musikteori og træner dig i at analysere mange forskellige slags musik fra forskellige perioder. Faget har også en skriftlig dimension, hvor du skal arbejde med at lave musik på computer. I sammenspil arbejder du og dit hold både sammen i store grupper og mere selvstændigt i mindre grupper. Vi synger blandt andet korsatser og spiller rockmusik. 

B: Er et 2-årigt forløb. Musik på B-niveau er også en kombination af teori og praksis. På Musik B får du en indføring i musikteori og træner dig i at analysere musik. Musikteorien anvendes blandt andet til at arrangere enkle korstemmer, bas og trommegrooves, som derefter bruges i sammenspil.