Biologi A - Kemi B

Hvorfor får jeg sukkersyge, hvis jeg spiser for meget sukker? Hvordan laver man sine egne hovedpinepiller og hvorfor forsvinder min hovedpine, når jeg spiser en Panodil. Påvirker det miljøet, når min far sprøjter med plantegift i haven? Hvad sker der med vores barn i maven, hvis jeg smører mig ind i creme med parabener? Hvad er depression, og hvorfor bliver man glad af lykkepiller?

Disse spørgsmål og mange flere er eksempler på, hvad du kan få svar på i studieretningen med Biologi A og Kemi B.

I begge fag er både teori og eksperimenter en vigtig del af undervisningen. Biologi A strækker sig over tre år og Kemi B over to år. Uanset om man kigger på miljøet, kroppen eller de enkelte celler, så er biologi og kemi to fag, som går godt hånd i hånd og derfor er der masser af muligheder for samarbejde.

 

Bemærk:
Hvis du har valgt tysk som dit 2. fremmedsprog, skal du i 3g vælge ét af følgende fag på A-niveau:

  • Matematik
  • Engelsk
  • Tysk

 

Har du valgt spansk eller fransk som dit 2. fremmedsprog, kan du vælge matematik eller engelsk på A-niveau i 3g.