Musik A - Matematik A

I studieretningen får du mulighed for at kombinere din passion for musik med det almentnyttige fag matematik. Du får rig mulighed for at udvide din horisont i mange retninger – og ikke mindst får du muligheden for musikalske oplevelser.

Med din helt særlige interesse for musik vil du gennem studieretningen naturligt komme til at indgå som en ressource ved skolens mange musikalske arrangementer: den årlige elevproducerede musical, gymnasiernes melodi grandprix, morgensamlinger, forårskoncerten og meget mere.

I anvendt matematik bruger vi matematikken på eksempler fra dagligdagen og sammen med både de naturvidenskabelige fag, musik og samfundsfag. Matematik er altså her også et redskabsfag, der skal hjælpe dig til at forstå det du arbejder med i de andre fag.

I den teoretiske del af matematisk argumenterer vi for de formler, vi bruger. Du kender sikkert arealformlen for en trekant T=½ h g. I gymnasiets matematikundervisning er det ikke altid nok at kunne anvende formlen, vi er også interesserede i at undersøge, hvordan formlen er fremkommet, og hvorfor den gælder. Vi fører derfor beviser vha. bogstavregning, og her skal der tænkes logisk og abstrakt.