Fransk

Er du glad for sprog? Og har du mod på at lære et nyt sprog eller måske bygge videre på det, du allerede kan? Så er fransk måske det rette for dig. Fransk er til dig, der interesserer dig for sprog og kultur.

Sprog er et vindue til verden. Og ved at lære et fremmedsprog som fx fransk får du indsigt i og viden om fransk sprog og kultur. På et mere overordnet plan styrker du samtidig din interkulturelle og globale
bevidsthed og erfaring i at møde en kultur, der er anderledes end den danske.

I undervisningen vil du lære at kommunikere på fransk, så du kan samtale om emner à la gymnasiet, unge, sociale medier, fritidsinteresser, ferierejser, familieforhold mm. Senere i forløbet udvikler du et størreordforråd, så du kan præsentere, diskutere og udtrykke dig om kulturelle, historiske og aktuelle emner som immigration, hjemløse, filmfestival i Cannes, ytringsfrihed, de franske kolonier og meget andet. 

I det hele taget er der meget fokus på såvel den mundtlige som den skriftlige kommunikation. Det betyder fx, at grammatik er kontekstuel og inddrages der, hvor du har brug for at vide noget bestemt for at kunne udtrykke dig korrekt og præcist på fransk. Netop for at styrke din evne til at kommunikere på fransk vil du i undervisningen møde mange forskellige typer øvelser som fx, rollespil, quiz & byt, små dialoger, billedbeskrivelse, lytteøvelser, samtale om diverse tekster mm. 

I franskundervisningen vil du desuden møde et bredt udvalg af genrer og tekster. Det kan være avisartikler, tegneserier, fiktion, billeder, kortfilm, blogs, reklamer, fakta tekster og meget andet. På den måde får du indsigt i kultur- og samfundsforhold i såvel Frankrig som de fransktalende lande.